15 aug. 2015

Athena, cainele ingropat de viu

Imagini si text care pot afecta emotional!

In data de 1 august a.c., intr-o suburbie a Parisului, un tanar se plimba pe o strada de sub podul pe unde trece A14, alaturi de o prietena si de cainele său, cand catelusa s-a grabit, hotarata, catre un loc anume; tanarul a descoperit ceea ce probabil nu si-ar fi imaginat ca poate face o fiinta umana: un caine ingropat de viu pana la gât; era legat cu o lesa groasa la capatul careia se afla o punga incarcata cu pietris pentru ca animalul sa nu aiba vreo sansa de a se elibera de sub moloz.

sursa 
A eliberat cainele din moloz si i-a dat sa bea apa, apoi a chemat politistii si pe cei de la protectia animalelor. A doua zi a impartasit pe Facebook descoperirea pe care a facut-o. Nu doar francezii au fost revoltati si au cerut – printr-o petitie – pedeapsa maxima pentru cel care a facut asa ceva unui animal...

Proprietarul inuman, un tanar in varsta de 21 de ani, a fost descoperit in seara aceea deoarece dogul de Bordeaux avea tatuaj. A fost arestat la domiciliul sau din Carrières-sur-Seine si acuzat de cruzime impotriva animalelor, iar daca va fi gasit vinovat risca o pedeapsa cu inchisoare de pana la doi ani si o amenda de 30 de mii de euro (la noi,  Legea 205/2004 privind protectia animalelor republicata in 2014 prevede in art. 25, al 1) pentru o astfel de fapta inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda). In timpul arestarii a insultat un politist. In apararea lui a invocat faptul ca animalul a scapat, dar e greu de crezut ca un caine in varsta de 10 ani, bolnav de artrita, ar fi putut sa strabata o distanta atat de mare. Procesul sau se va judeca in luna martie 2016.

Clinique Vétérinaire V24 
In stare de soc, complet deshidratata, suferind de hipertermie, Athena (numele i l-au dat ingrijitorii, dupa zeita greaca a intelepciunii) a fost dusa la clinica veterinara din Levallois-Perret, unde a primit ingrijirile de care a avut nevoie. Acum este in siguranta, la o asociatie de protectie a rasei Dog de Bordeaux. Dupa o saptamana i-a fost mult mai bine; e blanda si prietenoasa si veterinarii sunt convinsi ca va depasi cu bine trauma prin care a trecut si se va mai bucura de timpul care i-a mai ramas de trait. Recuperandu-se atat de repede dupa calvarul de neimaginat, dezvaluind o personalitate minunata, face ca fapta impotriva ei sa fie si mai dezgustatoare.

Dogul de Bordeaux (Mastiff Francez) este unul din cei mai vechi caini francezi, stramosii lui fiind cainii de lupta romani (Pungaces); a fost folosit la ocrotirea cirezilor impotriva ursilor si lupilor, la paza macelariilor si a carciumilor, dar si la sporturi sangeroase: lupte intre caini sau cu tauri, ursi si alte animale salbatice, castigandu-si o faima de gladiator temut. Este raspandit atat in Europa cat si in SUA.
Este un caine impunator, inteligent, vigilent, foarte curajos, calm, echilibrat, latra putin, curios si mandru. Este foarte devotat si atasat de stapan si familia acestuia. Ofera mult devotament si afectiune si simte nevoia sa primeasca aceeasi afectiune din partea stapanului. Strainii nu sunt primiti decat cu acordul stapanului. Este protector si tolerant cu copiii. Nu trebuie tinut sub un soare puternic deoarece pot face insolatie.
(http://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/dog-de-bordeaux)

Mai in gluma, mai in serios, dar indignata, cunoscuta militanta pentru cauza animalelor, Brigitte Bardot, ar dori aceeasi soarta pentru proprietarul Athenei. Va dati seama?! Daca oamenii sunt capabili de asa ceva ei nu mai sunt fiinte umane, sunt monstri! Mi-ar placea ca si proprietarul Athenei sa aiba parte de aceeasi soarta – a spus ea, intervievata de cei de la Europa 1.

E oribil! N-am cuvinte! Daca nu mai vrei animalul de companie sunt oameni care il preiau in adapost... Dar asta e sadism pur – a spus secretarul general al Asociatiei pentru Protectia Animalelor din Franta.

Datorita unui tanar aflat la locul potrivit in momentul potrivit (cum a declarat el ca replica la toate laudele) o catelusa a fost salvata de la o moarte crunta. Si, desigur, catelusa lui are un rol important: fara aceasta probabil ca nu ar fi descoperit cainele ingropat pentru ca nu ar fi avut drum chiar pe acolo, si de vazut nu l-ar fi putut vedea. Pe scurt: un caine a salvat alt caine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NU sunt medic veterinar si nu pot raspunde la orice intrebare, dar va multumesc ca sunteti aici. Am ales moderarea comentariilor deoarece unii oameni folosesc cuvinte "urâte". Comentariile vor apărea imediat cand le accesez. Mulţumesc pentru înţelegere.